Gemakkelijk een nieuwe auto financieren

Naast een huis is een auto het duurste wat je koopt. Je moet dus uitzoeken hoe je je voertuig kunt financieren. Als je deze auto niet contant kunt kopen, kun je ervoor kiezen om een ​​lening af te sluiten voor een autofinanciering. Wanneer je hebt besloten een lening aan te vragen, moet je eerst je kredietscore bekijken. Als je een slechte kredietscore of een negatieve registratiecode hebt, zal het moeilijk voor je zijn om een ​​lening te krijgen. Als je daarentegen een goede kredietscore hebt, kun je een hoger leenbedrag lenen tegen een lage rente. Hier zijn enkele tips om je droomauto te financieren.

Vooraf goedgekeurde lening krijgen

Voordat je naar een dealer gaat, moet je een vooraf goedgekeurde autolening krijgen. Je kunt de lening afsluiten bij banken, kredietverenigingen en andere kredietverstrekkers. Daarnaast moet je rekening houden met de prijs van een auto die je je kunt veroorloven. Het krijgen van een vooraf goedgekeurde lening kan je vertellen over elk probleem met betrekking tot je kredietwaardigheid. De financiële instelling geeft je informatie over je kredietrapport. Meestal verhoogt de dealer het tarief ze bieden. Het kan dus zijn dat je meer moet betalen dan waarvoor je in aanmerking komt. Als je deze deal aangaat, ga je uiteindelijk meer rente betalen. Het is dus beter om een ​​autolening te nemen bij een bank of kredietvereniging in plaats van een dealer lening.

Focus op de dealer zijn

Zodra je bij de dealer bent aangekomen, moet je je concentreren op de auto die je wilt kopen. Laat je nooit beïnvloeden door de verkoper. Je kunt vragen naar de prijs van de auto die je gaat kopen. De verkoper kan je vragen of je wilt inruilen en een lening wilt afsluiten bij de dealer. Je moet het simpel houden door te onderhandelen over de prijs van de auto. Nadat je een prijs hebt bepaald, kun je aangeven dat je je (eventuele) oude auto wilt inruilen. Je kunt ook winkelen voor de auto door verschillende dealers te bezoeken. Zo kun je de prijs vergelijken. Als gevolg hiervan kun je de goedkoopste nemen.

Koop geen add-ons

Als je bij de dealer bent, kan de verkoper je verschillende add-ons aanbieden. Ze kunnen bijvoorbeeld bandenbeschermingsplannen, verlengde garanties, lakbescherming plannen en andere soorten verzekeringen verkopen. Soms bieden ze te dure abonnementen aan. Het is dus beter om al deze aanbiedingen te weigeren. Als je geïnteresseerd bent in het kopen van een verlengde garantie, kun je deze later kopen. Een nieuwe auto heeft doorgaans meerdere jaren garantie. Je kunt de garantie verlengen voordat deze afloopt.

Vermijd het nemen van een autolening op langere termijn

Sommige financiële instellingen kunnen leningen op langere termijn aanbieden. Je moet deze lening vermijden. De ideale looptijd is een lening van vijf jaar. Als je een lening van zes of zeven jaar afsluit, moet je meer rente betalen. Sommige mensen zijn misschien geïnteresseerd in het nemen van een lening op lange termijn, omdat deze lagere maandelijkse betalingen biedt. Je moet je echter realiseren dat deze een hogere rente heeft. Als je lagere kosten wilt betalen, moet je een grotere aanbetaling doen. Een aanbetaling van 20% of meer is een goede beslissing.