Waarin verschillen petten?

Waarin verschillen petten?

Petten, ze zijn er in alle soorten en maten. Zo kunnen ze bijvoorbeeld verschillen in stof, vorm en kleur. Online zijn er nu erg veel plekken waar je zowel mannen als vrouwen pet kopen. Wat zijn nou eigenlijk de verschillen tussen deze petten? en wat voor soorten vormen zijn er eigenlijk? De eerste verschillen tussen de petten die zullen opvallen is het materiaal, zo zijn er wollen petten, katoenen petten, linnen petten, nylon petten en nog vele andere soorten petten. De meeste petten zijn gemaakt van katoen. Katoen voelt namelijk zacht aan maar is erg sterk. Steeds vaker kiezen mensen wollen petten, dat komt doordat het erg zacht is en ook nog eens een isolerende werking heeft. Dat zorgt ervoor dat ook buiten de zomer de pet een functie heeft, naast het feit dat het natuurlijk een flinke upgrade is voor je outfit.

 

De soorten petten

Naast het materiaal is misschien wel het grootste verschil te zien in de vorm van de pet, deze vorm verschilt namelijk per soort. Voorbeelden zijn de baseball cap, d snapback, de trucker cap en de curved cap. De verschillen tussen deze soorten zijn dat de snapback een platte klep heeft in tegenstelling tot de baseball cap. Het is dan ook niet de bedoeling om zelf deze klep nog te buigen. De trucker cap lijkt qua model erg op de baseball cap en heeft dan ook wel een gebogen klep. Het verschil met de baseball cap is dat de trucker cap vaak niet geheel van katoen is gemaakt maar ook andere, wat ventilerende, materialen gebruikt. Een curved cap heeft wel een gebogen klep en is vaak wel geheel van katoen gemaakt, dit is met name een trend in Amerika.

 

Voor de vrouw

De bovengenoemde petten kunnen door zowel mannen als vrouwen gedragen worden. Ook zijn er nog erg veel soorten petten die speciaal voor vrouwen bedoeld zijn. Op veel websites speciaal voor vrouwen petten kan je een speciale vrouwen pet kopen.