Zo organiseer je een feestje!

Het plannen van een feest kan veel werk zijn, maar het is het waard als je ziet dat je vrienden een leuke tijd hebben. Hier zijn wat tips om je te helpen een geweldig feest te geven die je vrienden zich voor altijd zullen herinneren!

1. Kies een thema

Je hoeft natuurlijk niet een thema te kiezen, maar leuk is het wel. Je hoort tegenwoordig vaak dat er tijdens een 21 diner een thema wordt gekozen, bijvoorbeeld movie-style chique of juist een kleur, zoals rood. Het is leuk om te zien als iedereen zich aan de dresscode heeft gehouden. Als je bijvoorbeeld een huwelijksjubileum viert, dan hoef je natuurlijk niet per sé een thema te verzinnen, want velen zullen al netjes komen. Althans, je kan natuurlijk aangeven dat je het leuk vindt dat iedereen in het zilver of goud komt. Zodra je een thema hebt, kun je alles plannen, van de uitnodigingen tot de versieringen en het eten. Het kan iets simpels zijn als een filmavond of een strandfeest, of iets uitgebreider als een gemaskerd bal.

2. Uitnodigingen versturen

Het ligt een beetje aan hoe belangrijk of groots het feest is, maar meestal is uiterlijk twee tot vier weken van te voren wel op tijd genoeg voor een uitnodiging. Echter, dit verschilt heel erg per feest. Je kunt van tevoren alvast inventariseren wie er kan op de gekozen datum, voordat je de uitnodiging verstuurt. Vier je een grootst oud en nieuw feest, dan is een tijdige uitnodiging wel handig, want anders zullen mensen al andere plannen maken voor een feestje…

3. Plan het menu

Denk na over wat voor soort eten je wilt serveren. Als je een themafeest geeft, probeer dan recepten te vinden die bij het thema passen. Bijvoorbeeld, als je een strandfeest geeft, kun je vis taco’s en piña colada’s serveren. Je kunt het ook simpeler houden door leuke hapjes te maken, bijvoorbeeld bietenwraps te maken bij een babyshower voor een meisje. Als er veel mensen komen, is het handig om bijvoorbeeld plastic bekertjes in te slaan. Dit scheelt jou veel afwas. Wel is het aan te raden om iedereen z’n naam erop te laten zetten, zodat er niet onnodig veel verbruikt en weggegooid wordt. Andere disposable producten kun je ook inkopen bij www.disposablediscounter.nl.

Je moet natuurlijk met nog veel meer zaken rekening houden, maar dit zijn wel wat kernaspecten voor een goed startpunt. Veel plezier alvast!